Accidentat grav pe trecerea de pietoni și despăgubit de asigurător

În data de 26.03.2014, numitul B.A., în timp ce conducea autoturismul marca Hyundai, pe bld. M.U. din mun Galați, pe banda a doua, la intersecția cu str. G.C. a surprins și accidentat pe numitul M.D., în vârstă de 21 de ani, care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, victima M.D. a fost transportat la Spitalul De Urgență Galați cu leziuni traumatice, pentru a primi îngrijiri de specialitate.
Conform certificatului medico-legal, persoana vătămată a suferit afecțiuni fizice pentru care a necesitat XXXXX zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Din cercetările efectuate de către organele de cercetare a reieșit că vinovăția producerii accidentului aparține atât numitului B.A., conducătorul autoturismului marca Hyundai, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
Având în vedere faptul că pentru autoturismul vinovat era încheiată poliță de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, am comunicat o cerere de despăgubire asigurătorului, conform prevederilor legale, prin care victima M.D. și-a indicat pretențiile morale, raportate la traumele și suferințele parcurse.
Dat fiind faptul că din partea asigurătorului nu am primit nici o ofertă la cererea noastră de despăgubire, ne-am adresat instanței de judecată, solicitând plata sumei de 100.000 lei, reprezentând daune morale, plata penalităților de întârziere și plata cheltuielilor de judecată.
Prin sentința civilă pronunțată de instanță, aceasta a considerat că acțiunea formulată de persoana vătămată nu este întemeiată și a respins-o, însă a dispus restituirea taxei de timbru în cuantum de 900 lei.
Persoana vătămată, prin intermediul cabinetului de avocatură a făcut apel împotriva sentinței, iar instanța ierarhic superioara a admis că prima instanță nu a avut în vedere documentele medicale aflate la dosar prin care victima a suferit o traumă (a fost supus la două intervenții chirurgicale; a purtat aparat ghipsat care îi limita mișcările și a rămas cu cicatrici la nivelul feței).
Astfel, luând în considerare toate documentele depuse la dosar, instanța ierarhic superioară a admis apelul și a dispus obligarea asigurătorului la plata sumei de 85.000 lei reprezentând daune morale, plata penalităților de întârziere, dar și la plata cheltuielilor de judecată, în cuantum de 8.200 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *