Pieton accidentat și despăgubit de asigurător

În data de 14.11.2015, numitul I.P., în timp ce conducea autoturismul marca Skoda, pe str. B. din mun. Galați, la intersecția cu str. P.V. nu a acordat prioritate de trecere numitei M.E. care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, victima M.E. a fost transportată la Spitalul De Urgență Galați cu leziuni traumatice, pentru a primi îngrijiri de specialitate.
Conform certificatului medico-legal, persoana vătămată a suferit afecțiuni fizice severe a căror gravitate au fost evaluate la un număr de 95-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Din cercetările efectuate de către organele de cercetare a reieșit că vinovăția producerii accidentului aparține atât numitului I.P., conducătorul autoturismului marca Skoda, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal.
Dat fiind faptul că la cererea nostră de despăgubire adresată societății de tip RCA a autotrenului vinovat, în termen legal nu am primit răspuns, ne-am adresat instanței de judecată, chemând în judecată atât asigurătorul, cât și conducătorul autoturismului, solicitând obligarea asigurătorului la plata unor sume rezonabile în raport cu suferințele victimei, plata penalităților de întârziere, dar și a cheltuielilor de judecată.
Prin sentința penală pronunțată de instanță acțiunea a fost admisă în parte, iar asigurătorul a fost obligat la plata sumelor de 180.000 lei pentru persoana vătămată M.E., reprezentând daune morale.
Împotriva acestei sentințe s-a declarat apel de către persoana vătămată, prin intermediul cabinetului.
Pe parcursul judecății, societatea de asigurare a ofertat persoanei vătămate suma de 200.000 lei, reprezentând totalul despăgubirilor. Victima, prin intermediul cabinetului a acceptat suma ofertată și, astfel, a fost încheiat un contract de tranzacție prin care au fost despăgubite prejudiciile materiale, cât și cele cu caracter patrimonial-morale.
Prin decizia penală pronunțată de instanță, aceasta a luat act de contractul de tranzacție încheiat între părți și a dispus obligarea asigurătorului, pe lângă despăgubirea morală, și la plata sumei de 5000 lei reprezentând cheltuieli de judecată. De asemenea, a dispus ca inculpatul să achite suma de 3000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, cât și plata onorariului parțial al apărătorului desemnat.

2 Comments

  1. JamesAcaws spune:

    Great looking site. Think you did a great deal of your very own coding.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *